Domů / Bezlepkové směsi

Celita Směs na bezlepkové cukroví 1 kg


Žádné hodnocení. Kód: 1005
Dodavatel: SOCO CZ s.r.o.
Dostupnost: Připraveno k odeslání
97,00 Kč , plus doprava
(97,00 Kč/ks)
 
Porovnat Přihlaste se pro přístup do seznamu zboží.
Celita Směs na bezlepkové cukroví 1 kg

V případě objednávek většího množství:

Počet kusů v kartonu – 25 ks

Popis výrobku: Sypká směs pro přípravu těsta na cukroví. Bez lepku (lepek < 20 mg/kg). S vysokým obsahem vlákniny. S nízkým obsahem cukru. S nízkým obsahem soli.

Složení: bezlepkový pšeničný škrob, rýžová mouka, sójová mouka, sušené vaječné žloutky, stabilizátory (xanthan, guma tara), bramborová vláknina, bramborový škrob, jedlá sůl, aroma.

Obsah alergenů v produktu: vejce, soja

Produkt není geneticky modifikován, ani není vyroben z geneticky modifikovaných složek.

Minimální trvanlivost: do 12 měsíců od data výroby za dodržení skladovacích podmínek.

Skladovací podmínky: Skladujte v suchu. Chraňte před teplem.

Hmotnost: 1000 g

Vyrobeno pro:  SOCO CZ s.r.o., V Lipkách 645, 154 00 Praha 5, Česká republika

Průměrné výživové údaje ve 100g výrobku:

Energetická hodnota

1 606 kJ/ 384 kcal

Tuky

6,5 g

z toho nasycené mastné kyseliny

1,7 g

Sacharidy

67 g

z toho cukry

1,1 g

Vláknina

6,9 g

Bílkoviny

10 g

Sůl

0,24 g

 

NÁVOD NA PŘÍPRAVU LINECKÉHO CUKROVÍ

Ke 250 g směsi přidáme 170 g másla nebo margarínu, 90 g moučkového cukru a lžící vody. Ručně nebo hnětačem (3 minuty na 1. stupeň) vypracujeme těsto, které necháme odpočinout 2-3 hodiny v chladu. Poté těsto rozválíme válečkem a vykrajujeme libovolné tvary. Na podsyp používáme rýžovou mouku hladkou. Pečeme při teplotě 160°C po dobu 10-12 minut.

NÁVOD NA PŘÍPRAVU VANILKOVĆH ROHLÍČKŮ

Ke 240 g směsi přidáme 200 g másla, 70 g moučkového cukru a 110g mletých oříšků. Vypracujeme těsto, které necháme odležet 24 hod v chladničce. Z těsta tvarujeme rohlíčky, pečeme při 160°C po dobu 10-12 minut, po vychladnutí sundáme z plechu a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilinovým cukrem.

NÁVOD NA PŘÍPRAVU LÍVANCŮ

Ze 250 ml vlahého mléka, 7 g kvasnic a lžíce cukru připravíme kvásek, přidáme 1 celé vejce, špetku soli a 70 g směsi - rozmícháme v hladké těsto, necháme vykynout 40-50 minut, rozmícháme, lehce zředíme (těsto po vykynutí zhoustne, nutno lehce zředit vodou nebo mlékem, aby se lépe roztíralo na pánev), smažíme na pánvi lehce potřené olejem, po obou stranách (na teflonové pánvi stačí potřít před každým cca pátým lívancem, lepším případě jen před prvním smažením) - Nutno smažit při nízké teplotě, jinak se těsto připaluje, obracíme až když je z jedné strany těsto „zaschlé”.

NÁVOD NA PŘÍPRAVU PALAČINEK

Smícháme 250 ml mléka, 1 lžíci cukru, 1 celé vejce a 60 g směsi - vymícháme do hladkého těsta, necháme odstát 10 min a do zhoustnutí. Pečeme stejně jako lívance - velmi pomalu na pánvi potřené olejem, obracíme poté, co povrch palačinky „zaschne”.

 

DALŠÍ CUKROVÍ

KAKAOVÉ DORTĚNKY

Ze 150 g směsi, 60 g bramborového škrobu, 20 g kakaa, 70 g cukru moučka, 150 g změklého másla, 1 žloutku a sody na špičku nože vypracujeme hladké těsto, které necháme 24 hod odležet v chladničce, poté vyválíme silnější placku (3-5 mm) a vykrájíme malé tvary (podsypáváme hladkou rýžovou moukou), pečeme na 160°C 10-121 min, upečené tvary necháme odležet v chladu, odležené tvary slepujeme máslovým krémem, polejeme čokoládou a zdobíme půlkami oloupaných mandlí.

Pozn. Cukroví je dobré nechat uležet v chladu min 3 dny, pokud se kousky plní, plníme vždy po odležení min 24hod od upečení, jinak by se těsto mohlo lámat.

SANDOKANOVY OČI „SAMEŤÁKY”

Ze 150g cukru moučka, 150g sádla, 180g směsi a 30g kakaa připravíme hladké těsto, které necháme 24hod uležet v chladničce. Z těsta odkrajujeme malé kousky, které vyvalujeme do tvaru kuliček, pokládáme na plech a vyhloubíme v nich malé důlky, pečeme mírně na 150-160°C 10-12 minut. Vychladlé odleželé kousky plníme marmeládou a pokapeme bílou čokoládou.

PERNÍČKY

Smícháme 3 celá vejce, 3 žloutky, 250g tekutého medu, 9 lžic rozpuštěného másla, přidáme 300g cukru moučka, 2 lžičky perníkového koření, 1 lžičku skořice a 2 lžičky sody, ke vzniklé tekuté smesi přisypáváme postupně 800-900g směsi - vypracujeme plastické hladké perníčkové těsto. Těsto necháme přes noc v chladničce a druhý den vyvalujeme tvary silné cca 3mm, při vyvalování podsypáváme hladkou rýžovou moukou. Pečeme 10-12 minut při teplotě 160°C, po vytažení z trouby ještě horké potíráme rozšlehaným vyjíčkem nebo rumovou cukrovou polevou (cukr moučka rozmíchaný v rumu).

 

S tímto zbožím kupují
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
© Používáme oXyShop